Tconvent.be

Be convendant

Redenen om een flesje waterstofperoxide in huis te hebben

Waterstofperoxide is typisch zo’n middeltje dat grootmoeder altijd in huis had. Je kunt er namelijk vlekken mee verwijderen, met name van bloed, maar je kunt er ook spullen mee ontsmetten of bruine aanslag verwijderen. Het is een veelzijdig middeltje én daarnaast ook nog eens erg goedkoop, want je koopt al een klein flesje voor 99 cent. Dit kun je er allemaal mee!

Staat waterstofperoxide standaard in jouw kast?

Waterstofperoxide

Waterstofperoxide wordt meestal verkocht in de 3%-variant, die voldoende is voor deze tips. Het zit altijd in een bruin flesje, omdat het goedje snel zijn kracht verliest als het in aanraking komt met licht, hitte en lucht. Doe daarom ook gelijk de dop er weer op als je het hebt gebruikt, anders verandert de waterstofperoxide in niets meer dan water. Je mag peroxide nooit innemen, omdat er blaren kunnen ontstaan in je mond en je begint ervan te braken.

1. Ontsmetten

Waterstofperoxide is een prima middeltje om beautyspulletjes mee te ontsmetten. Neem even de tijd om nagelknippers, glazen vijlen, pincetten en ander gereedschap dat je gebruikt voor je gezicht of lichaam te ontsmetten met een beetje peroxide. Je kunt gemakkelijk wat op een schone doek doen en hiermee de spullen schoonwrijven. Ook tandenborstels, beugels en bitjes kun je prima ontsmetten in peroxide. Doe het te ontsmetten voorwerp in een bakje of kommetje en giet hier de peroxide bij. Laat dit even weken en spoel goed af met water voordat je het weer gebruikt.

2. Stinkvoeten

Niemand wordt gelukkig van stinkende voeten. De geur ontstaat door bacteriën, dus als je de bacteriën doodt, elimineer je de vieze geur. Maak een voetenbadje van warm water en een kopje waterstofperoxide. Laat je voeten hierin weken en je zult merken dat je minder last hebt van stinkvoeten. Dit voetenbadje werkt ook goed tegen voetschimmels en het verzacht eelt.

3. Nagels

Zien je nagels een beetje gelig? Meng dan een eetlepel waterstofperoxide met twee eetlepels baking soda in een kommetje. Het zal een beetje gaan schuimen. Smeer deze pasta op en onder je nagels en laat dit drie minuten intrekken voor prachtige witte nagels.