Tconvent.be

Be convendant

Met deze trucs scoor jij voortaan de goedkoopste vliegtickets

Hè verdorie, heb je net een vliegticket geboekt voor je aankomende vakantie, kom je er een week later achter dat hetzelfde ticket ineens flink in prijs is gedaald.

Het overkomt maar liefst 96 procent van de Nederlanders. Zonde, want met een paar simpele trucs kun je ervoor zorgen dat je altijd de beste deal scoort. Zo betaal je nooit meer teveel en houd je wat extra geld over voor tijdens je reis!

Met deze tips bespaar je voortaan fors op je vliegtickets.

Voordelig

Enkele reisexperts van Skyscanner hebben miljoenen boekingen geanalyseerd en de zoekmachine onthult op welke momenten je de voordeligste vliegtickets in de wacht sleept. Op de website is per land te vinden hoeveel weken van tevoren je het beste kunt boeken.

Zo blijkt bijvoorbeeld dat je er voor de steden Londen en Barcelona goed aan doet om 19 weken van tevoren je tickets te kopen. Daarnaast is gebleken dat het in de maand november het goedkoopste is om te boeken. Het complete schema van Skyscanner vind je hier.

Daarnaast heeft de website een tool ontwikkeld waarmee je makkelijk kunt zoeken naar de beste tijd om je tickets te kopen. Je hoeft daarvoor alleen maar je vertrekluchthaven en bestemming in te voeren. Handig!

Tips

Ook deelt Skyscanner nog een aantal algemene tips die je kunnen helpen bij het boeken:

Kies voor verschillende luchtvaartmaatschappijen voor de heen- en terugvlucht.
Kijk ook naar de dichtstbijzijnde vliegvelden, in plaats van je lokale vliegveld.
Neem alleen handbagage mee en check online in.