Tconvent.be

Be convendant

Moet ik wel kiezen voor tweedehands banden?

Naast de grootste leverancier van nieuwe banden in de wijde omgeving, staan wij ook bekend om ons grote assortiment gebruikte banden. Heeft u een band kapot gereden, gaat u uw auto verkopen of bent u op zoek naar goedkope banden? Dan zijn gebruikte banden, ook wel tweedehands banden of 2de hands banden genoemd, mogelijk ook een goede optie voor u.

Heeft u een band stuk gereden en zijn de anderen bijvoorbeeld nog maar half gesleten? Dan kan het voor sommige auto’s belangrijk zijn een band met vergelijkbare profielhoogte te zoeken. Mocht u een nieuwe band laten monteren, dan kan dit gevolgen hebben voor de differentieel van uw auto. Deze kan zelfs kapot lopen. Laat u daarom altijd adviseren door een bandenspecialist wat verstandig is.

Waar moet ik bij gebruikte banden aan denken?

Het is een vraag die wellicht in u opkomt, na het lezen van bovenstaande tekst. Logisch ook, het gaat immers om de veiligheid van en/of van uw medepassagiers. Het aanschaffen van tweedehands banden, zoals we het ook kunnen noemen is niet per definitie slecht. Integendeel.

Een relatief nieuwe auto bijvoorbeeld kan total loss verklaard worden, maar met de banden hoeft helemaal niets aan de hand te zijn. Sowieso moet u ervan uitgaan dat slechte banden niet gebruikt worden in het verkeer. De inkoop van tweedehands banden zal door ons ook altijd secuur gedaan worden. Ons assortiment laat ook alleen goedgekeurde banden zien waar u, als klant, nog heel erg veel veilige kilometers mee kunt rijden.