Tconvent.be

Be convendant

Smartphone herstellen

Smartphone herstellen? Wie zijn toestel niet bij de fabrikant laat repareren maar bij een onafhankelijke reparateur, doet er verstandig aan te vragen naar nieuwe originele onderdelen. Dat wil zeggen dat je exact dezelfde onderdelen krijgt als de oorspronkelijke in je telefoon of tablet. Dat is vooral belangrijk bij de schermen.

Replicaschermen kunnen van een lagere kwaliteit zijn dan originele schermen, bijvoorbeeld omdat de kijkhoek of het contrast slechter is. De replicaschermen kunnen wel goedkoper zijn. In geval van een Samsung-apparaat lukt het in veel gevallen wel om originele onderdelen te krijgen bij een onafhankelijke reparateur, maar bij een Apple iPhone of iPad is dit lastiger. Vraag in elk geval altijd wat voor onderdelen de reparateur gebruikt.

Direct klaar-reparatie of opsturen

Veel reparatieshops kunnen bepaalde reparaties, zoals een gebroken scherm, ter plekke uitvoeren. Dan is hij dezelfde dag weer gemaakt, soms zo snel dat je er in de winkel op kunt wachten. Soms is een reparatie ingewikkelder of worden reparaties op andere locaties uitgevoerd, dan ben je je toestel enige tijd kwijt.

Om bereikbaar te blijven krijg je soms een leentoestel. Dat kan bijvoorbeeld als je een iPhone via Apple laat repareren. Vraag de reparatieshop of je gebruik kunt maken van een leentoestel. Niet alle winkels zullen dit aanbieden, dus reken er niet op.